Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus - puheterapiaa Turun seudulla

Puheterapia- ja työnohjauspalvelu Re:sonos Oy ja puheterapeutti Tanja Pohjankoski jatkavat Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajina suomenkielisessä yksilöpuheterapiassa vuoden 2023 alkavalla sopimuskaudella.


Asiakaskuntaani kuuluvat pääasiassa lapset ja nuoret. Tarkemmin erikoisosaamiseeni voit tutustua palvelut-sivulla.

Toteutan Kelan vaativaa kuntoutusta sopimuksen mukaisissa kunnissa, joita ovat Turku, Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa. 
 
Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta toteutan ainoastaan suomeksi, mutta asiointi ja ohjaus onnistuvat tarvittaessa myös englanniksi tai tulkin avustuksella. Lisäksi käytän sujuvasti puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointimenetelmiä (piirtäminen, kuvat, tekniset apuvälineet, tukiviittomat)

 Tietoa asiakaspaikoista saat ajanvarausivustolta, jossa näkyy ajantasainen jonotilanne. Vapautuvista paikoista voit kysyä myös soittamalla tai sähköpostitse. Ethän jaa arkaluontoisia tietoja sähköpostitse.

Viihtyisät vastaanottotilat sijaitsevat osoitteessa Yliopistonkatu 6 A tsto 2.

Kelan myöntämä lääkinnällinen puheterapiakuntoutus voidaan toteuttaa päätöksen mukaisesti terapeutin vastaanotolla tai laitoskäyntinä lapsen lähiympäristössä (koti, päiväkoti, koulu).

Lisätietoa Kelan vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta

Sinulla voi olla oikeus Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, jos sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia osallistua arjen toimintoihin ja kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden. Ennen kuntoutuksen alkua laaditaan omassa kunnassa tai erikoissairaanhoidossa lääkärin johdolla kuntoutussuunnitelma, jossa todetaan kommunikaatioon liittyvä haitta ja suunnitellaan kuntoutuskokonaisuutta. Kela rahoittaa kuntoutuksen ja perheelle ei synny tästä kustannuksia. Kela maksaa myös kuntoutujan muut etuudet. LISÄTIETOJA SAAT KELAN SIVUILTA..

Täytä ja tulosta hakemuslomake Vaativa lääkinnällinen kuntoutus KU 104. Liitä hakemukseesi lääkärin kirjoittama kuntoutussuunnitelma, jossa on suositeltu kuntoutusta. Kuntoutuksen hakemiseen voit saada apua myös kuntoutussuunnitelman laatineen tahon kuntoutusohjaajalta. LUE LISÄÄ HAKEMISESTA KELAN SIVUILTA.

Löydät kaikki Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajat PALVELUNTUOTTAJAHAUSTA. Voit kysyä neuvoa ja apua myös kuntoutussuunnitelman laatineelta taholta tai Kelan palveluneuvonnasta.

Löydät lisää tietoa OIKEUDESTA MATKAKORVAUKSEEN Kelan sivuilta.
Voit olla oikeutettu myös muihin ETUUKSIIN, kuten alle 16-vuotiaan vammaistukeen, 

Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa Kelan sivuilta, voit olla yhteydessä Kelan palvelunumeroon:
Kuntoutus ja vammaistuet 020 692 205


Puheterapia- ja työnohjauspalvelu Re.sonos Oy
Y-tunnus: 2819014-1
+358407272418
Sähköposti: tanja.pohjankoski@hotmail.com
Osoite: Yliopistonkatu 6 A tsto 2, 20100 Turku